World Cleanup Day 2019 - In 't Niet

Locatie: Minicamping In 't Niet, Dubbroek 51, Maasbree

Tijd: 09.45u.-12.15u.

Naar de website van de sponsor

Minicamping In 't Niet ligt aan de rand van natuurgebied Het Dubbroek. De ezelwandelingen vanuit de camping lopen door dit mooie gebied. Zij sponsoren deze opschoonactie. Ook dagjesmensen kunnen zo'n wandeling met ezel maken.

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding en is voor een groot deel in bezit van Limburgs Landschap. Het is voornamelijk bedekt met elzenbroekbos en plaatselijk nog aangeplant populierenbos in de laagste delen, en op de hogere delen eiken-berkenbos en naaldbos. Verspreid liggen enkele graslandpercelen en open water. Een zeer gevarieerd gebied dus.

IVN Baarlo-Maasbree zal bij deze opschoonactie uitleg geven. Zij weten ook het beste waar de meeste rommel ligt. We richten ons voornamelijk op het gebied richting Baarlo, maar zullen bij voldoende deelnemers ook de weg richting Maasbree onderhanden nemen. We verwachten dat niet heel veel wordt verzameld, maar als we wat er ligt niet opruimen dan blijft het eeuwig liggen. Kortom: een mooie natuurwandeling met een goed doel!