Plastic Soup project Bouwens 

In de week voor de Landelijke Opschoondag gaan 187 brugklas leerlingen van Bouwens langs de Maas afval opruimen en classificeren. Dat doen ze als onderdeel van hun Plastic Soup project. Ze hebben de opdracht een poster te maken waarin duidelijk wordt wat hun mede-leerlingen zelf aan dit probleem kunnen doen. Het zelf opruimen moet helpen inzicht te krijgen in wat voor plastic in de Maas drijft (en aanspoelt).

Peel en Maas Schoon doet mee aan dit project, samen met IVN Helden, IVN Limburg en gemeente Peel en Maas. Wij hebben stukken Maasoever bij Kessel en Kessel-Eik ingedeeld, waar groepen van 3 of 4 leerlingen alles moeten opruimen. Het opruimen duurt max. een uur. Het liefst hebben we bij elke groep een vrijwilliger die het opruimen en classificeren in de gaten houdt, en ook eventuele vragen over zwerfafval kan beantwoorden. Het komt erop neer dat we gespreid over de week 45 vrijwilligers nodig hebben.

Concreet gaat het over de volgende tijden:

  • Maandag 14 maart 13:30u.
  • Woensdag 16 maart 12:30u.
  • Donderdag 17 maart 12:00u.
  • Vrijdag 18 maart 8:45u. en 10:00u.

 Vrijwilligers kunnen zich opgeven via een mail naar contact@peelenmaasschoon.nl met daarin aangegeven wanneer ze tijd hebben (meer tijdsblokken kan ook). Ze krijgen een week van te voren een mail met de indeling en verdere instructies.